A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

Імунокеровані інфекції та їх профілактика. Попередити. Захистити. Щепити !

Дата: 23.04.2019 18:37
Кількість переглядів: 155

Імунопрофілактика - захист населення від збудників інфекційних хвороб.

    • Вакци­нація населення є вкрай важлива!!!

У наслідок контакту зі збудниками інфекцій (мікробами чи вірусами) у людини формується тимчасовий або постійний імунітет. Імунопрофілактика дозволяє виробити імунітет до контакту зі збудниками, тобто уникнути захворювання.

Одним із вирішальних чинників зниження захворюваності на керовані інфекції є високий відсоток охоп­лення населення щепленнями, що призводить до розвитку "ко­лективного іму­ні­тету". У цьому випадку відбувається спо­вільнення передачі збудника захворювання від людини до лю­дини і зменшення цир­куляції. Низька частка охоп­лення щепленнями проти деяких дитячих інфекцій не досягає такої мети. Циркуля­ція збудника не скорочується, а підвищен­ня захворюваності зміщується у групи населення старшої віко­вої групи.      

 Вакцини безпечні. У більшості випадків вакцина викликає незначну і тимчасову реакцію, наприклад, хворобливе відчуття в руці або незначне підвищення температури. Серйозні побічні ефекти надзвичайно рідкісні і ретельно відстежуються і розслідуються.

 У вкрай взаємопов'язаному світі збудники попереджуваних вакцинацією хвороб можуть перетинати кордони і заражати будь-яку незахищену людину.

Саме тому, зробивши щеплення – захистися сам і захистиш людей навколо себе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування