A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

Зелене світло – змінам! У трускавецькій лікарні ліквідують 2 відділення й віддадуть частину площ в оренду.

Дата: 02.10.2019 12:44
Кількість переглядів: 52

Скорочують терапію та неврологію: депутати Трускавця 1 жовтня на позачерговому сесійному засіданні дали зелене світло на кардинальні зміни у міській лікарні. За пропозицією головного медика закладу Ігоря Стасика, у шпиталі оздоровниці до 9 грудня мають намір ліквідувати терапевтичне відділення та неврологію. Паралельно триватимуть роботи із запуску нового соматичного відділення, іншими словами відділення багатопрофільного лікування на 55 ліжко-місць. Та і на цьому ще не все - вивільнені два поверхи терапії здадуть в оренду - Львівській обласній лікарні відновного лікування». Медустанова міста Лева має намір створити в Трускавці потужну реабілітаційну базу, а згодом підсилитися грязелікуванням та відділенням ванн.

За словами Ігоря Стасика – такий крок вимушений, оскільки в рамках медичної реформи Трускавецька лікарня не буде закладом інтенсивного лікування,  швидкі везтимуть пацієнтів до Дрогобича. І якщо цього року трускавецька лікарня отримала державну субвенцію у розмірі 21 млн грн та ще 6 млн дофінансувало місто. То з 1 квітня 2020 року – таким коштів не буде, - пояснював депутатам пан Стасик. 

- На сьогодні терапевтичний відділ лікарні займає чотири поверхи та налічує 75 ліжок зі штатом у 46,75 одиниць та з місячним фондом оплати праці понад 204 тис грн. Неврологічне відділення, яке ми також хочемо ліквідувати, сьогодні має 30 ліжок, штат - 17 осіб, місячний фонд оплати праці 74,7 тис грн. Однак зразу роз’яснюю – ми вивільняємо під Львівську обласну лікарню лише два поверхи терапевтичного відділу. А замість ліквідованих терапевтичного та неврологічного відділень створимо нове – соматичне, де лежатимуть хворі із терапії, й з кардіології тощо, - пояснив головний медик лікарні.

Медсестри та санітарки двох скорочених відділів – не залишаться без праці.  Львівська обласна лікарня відновного лікування готова взяти їх на роботу, це означає, що молодший персонал отримуватиме заробітню плату тепер зі Львова. Договір із Львівською обласною лікарнею відновного лікування на оренду вивільненого приміщення трускавецька лікарня має намір укласти на 15 років. Окрім цього львівський медзаклад сплачуватиме і частину комунальних послуг та користуватиметься послугами пральні та інших господарських відділів лікарні курорту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування