A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

1 грудня-Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 23.11.2018 12:41
Кількість переглядів: 15

З 26.11.2018 р. по 17.12.2018 р. проводиться загальнообласна інформаційно-просвітницька компанія, присвячена цьому дню. В рамках цієї акції можна пройти консультування та тестування на ВІЛ  в кабінеті «Довіра» Трускавецької міської лікарні.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення, він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48,5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією усіх вікових категорій.

Зважаючи на значну кількість мешканців області, ВІЛ-статус яких залишається невідомим (лише кожен другий знає про свій ВІЛ-статус), що створює сприятливі умови для передачі ВІЛ статевим партнерам, через спільна вживання наркотиків ін`єкційним шляхом та інше. Враховуючи суттєву роль, яку відіграє консультування і тестування на виявлення ВІЛ-інфекції в закладах охорони здоров`я області з виконання стратегії ООН «Fast-track» на 2016-2020 роки щодо того, що 90% людей, які живуть з ВІЛ, повинні знати про свій позитивний ВІЛ-статус.

Тестування на ВІЛ-це важлива складова турботи про своє здоров`я та життя. Рання діагностика та лікування допоможе зберегти ваше здоров`я та здоров`я ваших близьких.

Не варто чекати, коли медичний працівник запропонує пройти тест на ВІЛ! Це має бути добровільний вибір кожного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування